CYWILIZACJA

Najbardziej rakotwórczy produkt żywnościowy! Sprawdź, czy masz go w lodówce!

Ten produkt żywnościowy jest spożywany w milionach rodzin na całym świecie. Niestety, okazuje się, że jest silnie rakotwórczy. Sprawdź, czy masz go w swojej lodówce.

Ten produkt przyczynia się do milionów zachorowań na raka, ale Ty i Twoja rodzina możecie tego uniknąć. Okazuje się, że najbardziej rakotwórczym produktem żywnościowym są parówki. Ich regularne spożywanie podnosi ryzyko raka jelita grubego o 21%.

U dzieci, które jedzą 12 lub więcej parówek w miesiącu zwiększa się niebezpieczeństwo różnego rodzaju chorób, szczególnie białaczki. Do takich wniosków doszli naukowcy z American Institute for Cancer Research (Amerykańskiego Instytutu Badań nad Rakiem).

Czytaj także: Niedźwiedź więził go przez miesiąc w norze. Rosjanin żyje tylko dlatego, że… [WIDEO]

Do produkcji większości parówek wykorzystywane jest mięso oddzielone mechanicznie tzn. MOM – rozdrobniona surowa mieszanina mięsno-tłuszczowa. Przyczyną chorób nowotworowych jest również cała masa, szkodliwych substancji chemicznych, które znajdziemy w składzie parówek: mleczan sodu, fosforan sodu, dioctan sodu lub azotyn sodu.

Niestety – Polacy uwielbiają parówki i wszelkiego rodzaju rozdrobnione wyroby mięsne, takie jak tanie kiełbasy lub pasztety. Wysoka świadomość na temat tego, co może znaleźć się w mięsie oddzielonym mechanicznie, nadal nie powstrzymują nas od zakupu tego typu produktów.

Komentarze

Zobacz także

PILNE! Lidl wycofuje ze WSZYSTKICH sklepów KAPUSTĘ! Jest to spowodowane tym, że…

Adam Gaafar

WIEMY skąd bierze się autyzm!!!

Redakcja malydziennik

Pobili go, bo miał na szyi krzyżyk. Komu to przeszkadzało? Odpowiedź jest bardzo prosta

Ładuję....