Jedzenie mózgu dla wielu z nas wydaje się kontrowersyjne i obrzydliwe. Wielu z nas nigdy w życiu nic chciałoby kosztować takiego dania.
Tymczasem są tacy, którzy mózg przerobią na deser, dodadzą wanilię, palone masło i karmel i będą serwować po 32 zł.
I takie właśnie specjały ma kosztować Magda Gessler w nowym programie sieci Food Network. Restauratorka ma odwiedzać restauracje rozsiane po całej Polsce i opowiadać o serwowanych tam potrawach. Program będzie nosił tytuł „Odkrycia Magdy Gessler”, a pierwszy dzień emisji to 31 marca o godz. 11.45.
Zobacz także, jak Robert Biedroń chodzi po dziecięcych kupach.
Jak donosi haps.pl, w pierwszym odcinku Magda Gessler odwiedzi warszawską restaurację Zoni, gdzie skosztuje między innymi wspomnianego deseru z mózgu cielęcego. Warto dodać, że w tej restauracji można też dostać „krwawą wuzetkę”, czyli ciasto z z dodatkiem krwi! Czy ktoś dałby takie desery dziecku…?
Można się zastanawiać, czy w pogoni za oryginalnością, producenci programu nie idą za daleko? I dlaczego tak bardzo promują jedzenie mięsa?
Czytaj także, co Magda Gessler sądzi o homoseksualistach?
fot. instagram.com/magdagessler_official; instagram.com/zoni.today/